Årets vuxenstuderande nöjda med sin studietid

Årets vuxenstuderande nöjda med sin studietid

Årets vuxenstuderande vid YA har utsetts i samband med veckan för livslångt lärande. I år gick titeln till två studerande som visat stort intresse för sina studier och som velat utveckla både sig själva och sin studieomgivning.

De som valdes till årets vuxenstuderande är Lena Granback (Yrkesexamen för specialhandledare av barn och ungdom) och Simon Södergård (Grundexamen inom el- och energiteknik/Elmontör). Båda är glada över utmärkelsen.

-        Det känns skönt att få uppmärksamhet för det jobb man gjort och den tid man lagt ner på studierna. Jag har trivts bra med mina studier vid YA och är glad att jag började här, säger Simon.

Simon fick utmärkelsen Årets vuxenstuderande bland annat med motiveringen att han läst mer än vad som ingår i läroplanen och att han aldrig tvekat att hjälpa medstuderanden”.

-        Jag valde att studera till elmontör efter att ha jobbat i ungefär 10 år. Jag ville ha ett branschbyte och YA kändes som det bästa alternativet. Att studera som vuxen har fungerat väldigt bra, säger Simon.

Lena började studera vid YA efter att ha studerat på universitet en längre tid. En av motiveringarna till att Lena valdes till Årets vuxenstuderande var att hon ensam byggt upp och jobbat som skolcoach vid den skola hon gjort sin IA-period vid.

-        Jag har studerat sju år vid ÅA tidigare, men de studierna har aldrig riktigt känts rätt. Sen såg jag annonsen till YA och yrkesexamen för specialhandledare av barn och ungdom och då jag började på utbildningen kände jag genast att det här var helt rätt, säger Lena.

-        Det kändes fantastiskt att efter sju år äntligen ha hittat det jag vill göra och studierna har varit otroligt givande och bra. Att få en skräddarsydd studieplan direkt du börjar gör att du kan anpassa dina studier till ditt liv och jag tycker inte att utbildningen varit betungande alls, fortsätter hon.

 

 

Både Lena och Simon har studerat i ungefär två år vid YA. De valdes till Årets vuxenstuderande 2015 med följande motiveringar:

 

”Lena Granback studerar inom Yrkesexamen för specialhandledare av barn och ungdom. Hon har under sin studietid lagt ner sin själ i att fördjupa sig i olika områden som rör specialhandledning. Med sin ödmjuka läggning och sin humor har hon förmått jobba med alla de svårigheter som unga idag har. Hennes arbetssätt med barn och unga är professionellt och förutom själva arbetet har hon även aktivt bidragit och gett stöd till det nätverk hon jobbat i. Lena uppskattar utmaningar och har under sin studietid brutit ny mark. Hon har som ansvarstagande studerande ensam byggt upp och jobbat som skolcoach under en hel termin, vilket är ett helt nytt arbetsområde i den skola hon gjort sin IA-period i.”

 

”Simon Södergård studerar inom Grundexamen inom el- och energiteknik/Elmontör. Han är en studerande väl värd titeln årets vuxenstuderande. Han har läst mer än vad som ingår i läroplanen, han har ansvarat för flera kundprojekt och är bra på att samarbeta. Han har aldrig tvekat att hjälpa medstuderanden och varit en tillgång för både oss utbildare och YA.”

suomeksi 30hineenglish 30h