Årets vuxenstuderande premierades

Årets vuxenstuderande premierades

Årets vuxenstuderande 2016 har utsetts vid Yrkesakademin i Österbotten. Titeln som årets vuxenstuderande går till två studerande som utmärkt sig på ett positivt sätt och som satsat helhjärtat på sina studier.

Den ena pristagaren är Tommy Vesterback, som studerat inom GE inom lantbruksbranschen, kompetensområdet för pälsdjursuppfödning /pälsdjursuppfödare (inledde studierna hösten 2014, fick sin examen i november 2016).

Han premieras med motiveringen:
”Tommy har visat stort engagemang och intresse för både pälsdjursbranschen och studierna. Han har deltagit aktivt och varit både socialt och kunskapsmässigt en tillgång för hela gruppen. Han har sadlat om från ett yrke till ett annat och satsar helhjärtat. Han är positiv och inger framåtanda och framtidstro och han har ett genuint intresse att utveckla sig själv och sitt företag.”

 

Den andra pristagaren är Caroline Stenström, som studerar inom YE för företagare (beräknas bli klar feb-2017).

Hon premieras med motiveringen:
”Caroline är delägare i ett företag i Vasa (generationsskifte på gång) och småbarnsmor. Hon är mycket aktiv med att delta i både gruppens egna föreläsningar (aldrig uteblivit från en föreläsning) samt i Ledarskapsforumets föreläsningar för att skaffa sig så brett kunnande som möjligt samt skapa kontakter för att kunna möte alla de krav det idag ställer då man är företagare i bilskolebranschen. Hon delar också med sig åt andra av sina åsikter, sina erfarenheter och så vidare. Hon är en exemplarisk vuxenstuderande.”   

suomeksi 30hineenglish 30h