Årets vuxenstuderande utsedda vid YA

Årets vuxenstuderande utsedda vid YA

Årets vuxenstuderande har utsetts vid Yrkesakademin i Österbotten. Årets vuxenstuderande utses i samband med veckan för livslångt lärande och i år går titeln till två studerande som visat stort intresse för sina studier och som velat utveckla både sig själva och sin studieomgivning.
Titeln som årets vuxenstuderande går till Lena Granback och Simon Södergård (Vasa och Korsholm).

Motiveringarna till valen:

Lena Granback studerar inom Yrkesexamen för specialhandledare av barn och ungdom. Hon har under sin studietid lagt ner sin själ i att fördjupa sig i olika områden som rör specialhandledning. Med sin ödmjuka läggning och sin humor har hon förmått jobba med alla de svårigheter som unga idag har. Hennes arbetssätt med barn och unga är professionellt och förutom själva arbetet har hon även aktivt bidragit och gett stöd till det nätverk hon jobbat i. Lena uppskattar utmaningar och har under sin studietid brutit ny mark. Hon har som ansvarstagande studerande ensam byggt upp och jobbat som skolcoach under en hel termin, vilket är ett helt nytt arbetsområde i den skola hon gjort sin IA-period i.

Simon Södergård studerar inom Grundexamen inom el- och energiteknik/Elmontör. Han är en studerande väl värd titeln årets vuxenstuderande. Han har läst mer än vad som ingår i läroplanen, han har ansvarat för flera kundprojekt och är bra på att samarbeta. Han har aldrig tvekat att hjälpa medstuderanden och varit en tillgång för både oss utbildare och YA.”
Årets vuxenstuderande får sin utmärkelse på Showscenen i samband med Knowhow-mässan i Botniahallen, onsdag kl. 18.45

suomeksi 30hineenglish 30h