Kontakt med arbetslivet

Inlärning i arbetet

Du kan välja bland ett 20-tal utbildningar som alla omfattar 120 studieveckor och sträcker sig över tre år. Alla alternativen har inlärning i arbetet eller IA vilket betyder att du under din studietid är minst 20 studieveckor i arbetslivet och får, med handledning, lära dig yrket under verkliga förhållanden. Perioder av inlärning i arbetet återkommer under hela studietiden. Du har då chansen att visa upp din förmåga och ditt intresse och ökar på så sätt dina chanser att få jobb efter examen.

 

Företagsamhet

Vi ger dig som studerande insikter i företagsamhet. Inom en stor del av våra studieområden ingår företagsfostran i studierna. Under din studietid ges du möjlighet att pröva på företagarens vardag vid YA:s egen salong PointCut och restaurang Fyrklövern. Vårt mål är att på så sätt ge dig beredskap att arbeta i annans tjänst eller verka som egen företagare efter avslutade studier hos oss.

 

Studera eller jobba utomlands

Inom de flesta av våra utbildningsalternativ har du möjlighet att förlägga en del av dina studier eller inlärning i arbetet utomlands. För dig som studerande är det berikande att ta del av vår internationella verksamhet. Du får nya impulser och ny motivation, du lär känna nya människor och nya kulturer. Kort sagt – du får erfarenheter och minnen för livet. Vårt internationella samarbete är omfattande. Vi har samarbetsparter i 21 länder i såväl Europa som Asien.

suomeksi 30hineenglish 30h

suomeksi 30hineenglish 30h