Musiker

Grundexamen i musik

Studieort: Jakobstad

 

 Vid vår musikutbildning har du som studerande möjlighet att i en modern och inspirerande arbetsmiljö utvecklas som musiker. Utbildningen verkar i Campus Allegro som erbjuder dig både fina utrymmen men också möjligheten att knyta kontakter och samarbeta med studerande från andra utbildningar inom musik och andra konstformer.

YA:s musikstuderande har tillgång till modern teknik i undervisningen. I studierna ligger fokus på ditt  huvudinstrument men du jobbar också med olika typer av projekt som turnéer, konserter samt produktion av musik till olika medier. Sista året har du möjligheten att medverka i producerandet av en mera omfattande inspelning med tillhörande musikvideo.

För den teoretiska undervisningen har alla studerande en egen arbetsstation i vårt Mac-baserade teorilabb, bestående av dator, ljudkort med midi-keyboard och hörlurar. Studerandena lär sig  musikproduktionens många faser samt att jobba i bland annat Pro Tools- och Sibeliusprogrammen. Jakobstads Sinfonietta, som är utbildningsorkester för de som studerar klassisk musik, samt slagsverksorkestern Drumphonix håller sina repetitioner i Schaumansalen.

Traditionellt har musikerutbildningen varit uppdelad i två inriktningar (rytm/klassisk), vilka sedan 2017 kallas för profileringar. Nytt från och med hösten 2017 är att YA som komplement till profileringsalternativen i rytm- och klassisk musik erbjuder en ny profilering i musikaliskt skapande (”musikkreatör”). Denna profilering är för dig som i framtiden vill jobba med att skapa ny musik; exempelvis som låtskrivare, musikproducent, arrangör eller kompositör (t.ex. för film, spel eller teater).

Alla sökande kallas till inträdes- och lämplighetsprov.

Utbildningen omfattar 180 kompetenspoäng. I utbildningen ingår kompetensområdet för musik.

 

ANSÖKNING

Ansökningstid 20.2.2018 - 13.3.2018 på www.studieinfo.fi

Utöver den elektroniska ansökningen behöver du även fylla i ett formulär med kompletterande uppgifter. Formuläret fungerar samtidigt som en anmälning till inträdesprovet, utan denna komplettering är din ansökning inte komplett! En länk till formuläret kommer senare.

Alla sökande kallas till inträdes- och lämplighetsprov. Den sökande meddelas per post vilken dag man förväntas delta. Du behöver bara delta en dag. Man kan inte antas om man inte har deltagit i inträdesprov.

Före du kommer till inträdesprov ska du fylla i en förhandsuppgift, som du hittar här.

Info om inträdsprovstillfället hittar du här:
Grundexamen i musik – rytmmusik    
Grundexamen i musik – klassisk musik   
Grundexamen i musik – musikaliskt skapande ("musikkreatör")

 

 

 

Tidigare års teori/gehörsprov hittar du HÄR.
(OBS. Alla sökande gör samma teoriprov)

FÖR MERA INFORMATION KONTAKTA:

Kaj Ahlsved

050-441 02 93

>> Ladda ner utbildningens informationsblad
Grundexamen

Uppdaterat:

onsdag, 08 november 2017

suomeksi 30hineenglish 30h