Öppet hus 2016

Öppet hus 2016

Vi på Yrkesakademin i Österbotten vill önska dig varmt välkommen på våra öppet hus-tillställningar i Närpes 30.1 och Vasa 13.2. Under dessa två dagar presenterar vi vårt breda utbildningsutbud för unga och vuxna, våra ledarskapsutbildningar och projektarbeten och mycket mer.

Du är varmt välkommen att bland annat prova på olika arbetsmoment inom våra olika yrkesutbildningar, diskutera med våra lärare och utbildare kring det rätta utbildningsvalet för just dig och njuta av en god lunch i våra matserveringar.

 

Öppet hus i Vasa

Vid enheten i Vasa kommer bland annat våra frisörstuderande att hålla en hårmodeshow (kl. 11 och kl. 13) och delar ut gåvor från L’Oréal åt de 40 första som beställer vårdbehandling vid frisörsalong PointCut.

Våra kockstuderande serverar läcker lunch i Restaurang Fyrklövern. På lantbruksavdelningen kan du pröva på traktorkörning (Fendt) och körning med truck (Avant) på bana. Där grillas också korv i branschriktig grill och så visar våra studerande demovideor från situationer i utbildningen.

Våra skogsmaskinsförare låter dig bland annat prova på körning av en skogsmaskin och skogsmaskinssimulator, och steker plättar. På naturbruksområdet har du också chansen att vinna en vedhop att värma huset med i vinter.

Våra närvårdarstuderande ordnar program för barn i gymnastiksalen i Campus Kungsgården under hela öppet hus - tillställningen. De har också aktiviteter i vårdklassen och i C-huset.

I VVS-verkstaden färdigställer våra studerande olika installationer och hos fordonsmekanikerna kan du passa på att tvätta din bil. I metallverkstaden bjuder vi på kaffe och ABB finns på plats som representant för arbetsmarknaden. Elmontörernas verksamhet kan du bekanta dig med i fyra olika verkstäder.

I bygghallen har studerande olika verksamhet och du har möjlighet att köpa eller beställa produkter, till exempel lekstugor eller soptak. Hos ytbehandlarna får du se hur ett examenstillfälle går till i praktiken. Du får också låta kreativiteten flöda och testa dina målarkunskaper och måla på vår "graffittivägg"! Våra trädgårdsstuderande säljer blommor i bygghallen!

Förutom att våra ungdoms- och vuxenutbildningar finns på plats med verksamhet kommer vi kommer även att presentera vår projektverksamhet, internationella verksamhet och hålla antagningsklinik. Du kan också komma och bekanta dig med våra internat.

Bland alla besökare i Campus Kungsgården lottar vi ut:
Presentkort till Restaurang Fyrklövern
Postlådsställning gjord av våra husbyggare
Ett soptak gjort av våra husbyggare
En biltvätt av våra fordonsmekaniker

Och bland dem som gissar rätt volym på skogsmaskinsförarnas vedhop lottar vi ut hela vedhopen!

Menyn i Restaurang Fyrklövern under öppet hus (kl. 10.45 - 13.00):

Hälleflundra med batatpuré och cidersås
Glass med citrussallad till dessert

I Fyrklövern finns också olika bakverk till försäljning.

Menyn i storköket under öppet hus (kl. 10.45 - 13.00)
Vuxna 8 € Barn 4 €

Broilergratäng
Kokt ris/potatis
Salladsbord
Chokladkräm + vispgrädde

 

Vi ses i Närpes och Vasa, 30.1 och 13.2 kl. 10–14!

 

suomeksi 30hineenglish 30h