YA stod värd för internationell frisörtävling

Chatrine Antell, Carola West, Julia Rönngård (studerande), Johanna Nykamb, Jennie Sund (studerande) och Ann-Charlotte Cederlöf deltog för YA:s del i arrangemangen och i tävlingen. För Julia och Jennie resulterade tävlingarna i varsin bronsmedalj.

(Från vänster YA:s lärare Chatrine Antell, Carola West, Julia Rönngård (studerande), Johanna Nykamb, Jennie Sund (studerande) och Ann-Charlotte Cederlöf deltog för YA:s del i arrangemangen och i tävlingen. För Julia och Jennie resulterade tävlingarna i varsin bronsmedalj.)

 

 

Den 6-10.4 stod Yrkesakademin i Österbotten värd för en stor internationell frisörtävling. Det är organisationen International Association of Hairdressing Schools som står bakom den årligen återkommande tävlingen, som alltså i år ordnades vid YA:s frisörsalong PointCut i Gamla Vasa.

Under den fyra dagar långa tillställningen deltog ett trettiotal studerande och personal från Irland, Norge, Island, Sverige och Finland i skolningstillfällen med den internationellt meriterade frisören Joakim Roos. Eventet kulminerade i en tävling för studerande på söndagen. Tävlingsuppgifterna var tre till antalet och uppgifterna innehöll allt från make-up till håruppsättningar i avant garde-stil. Studerande tävlade både ensamma och i team.

För YA:s del resulterade tävlingarna i två bronsmedaljer då Jennie Sund och Julia Rönngård kammade hem tredje platsen i kategorin Long hair down och Jackie Bourn’s avant garde hair design.

IAHS är en takorganisation för frisörutbildningar runt om i världen. Organisationen ordnar årligen tävlingar och sammankomster för personal och studerande inom frisörbranschen.

 

[widgetkit id="20" name="iAHS2017"]

suomeksi 30hineenglish 30h