Befinner du dig mellan två jobb? Är du arbetssökande?

Befinner du dig mellan två jobb? Är du arbetssökande?

 

YA erbjuder studiemöjligheter oberoende av din sysselsättningssituation. Ta en titt på vårt utbud för vuxna. Utöver detta erbjuder vi även kortare utbildningar och kortkurser.

Hos oss kan du studera flexibelt och du gör tillsammans med din utbildare en personlig plan för hur du ska nå fram till ditt mål.

Kostnader för examensledande utbildningar: Alla som avlägger en examen betalar en nationell examensavgift på 58 euro. Därtill kommer en deltagaravgift för den som vill avlägga en yrkesexamen eller specialyrkesexamen.

För finansiering av dina studier finns det olika alternativ:

  • Du kan studera med arbetslöshetsförmån (frivilliga studier med arbetslöshetsförmån) om du är över 25 år, studerar heltid och har kommit överrens med TE-byrån om behovet av utbildning.
  • Du kan studera via arbetskraftsutbildning, dvs studier som stöds av arbetskraftsförvaltningen. YA erbjuder nu tillsammans med TE-byrån arbetskraftsutbildning inom främst metall-, el- och byggnadsbranschen. Till dessa utbildningar söker du via TE-byråns webbsidor.

Andra alternativ:

  • Du kan studera via läroavtal, vilket betyder att du kan studera samtidigt som du arbetar och din arbetsgivare är med och stöder dina studier. Detta förutsätter att du har ett gällande arbetsavtal.

 

Uppdaterat:

måndag, 08 februari 2016

suomeksi 30hineenglish 30h