YA premierade årets vuxenstuderande

Årets vuxenstuderande vid Yrkesakademin i Österbotten uppmärksammades under årets Knowhow-mässa i Botniahallen. Två studerande uppmärksammas årligen för sina studieprestationer.

I år gick utmärkelserna till Ann-Mari Pihlajamäki och Stefan Knuts med motiveringarna:

Pristagare: Ann-Mari Pihlajamäki, har avlagt Grundexamen i trädgårdsskötsel/Trädgårdsmästare (hösten 2017), studerar nu inom Yrkesexamen för florist.

”Ann-Mari Pihlajamäki skulle studera till trädgårdsmästare på 2 år. Hennes intresse för florist tog fart då hon fick prova på binderi på senhösten och hon gjorde beslutet att studera klart trädgårdsmästare på 1 år och ta floristexamen det andra året. Hon är en väldigt positiv och driftig studerande som även sporrar sina klasskamrater. Hon har hittat det hon brinner för.”

                          

Pristagare: Stefan Knuts, studerar inom Yrkesexamen i försäljning

                          

”Stefan har tidigare jobbat som företagare och i försäljningsuppgifter i bil- och tekniska branscher. För en tid sedan valde Stefan att byta bransch och numera verkar han som fastighetsförmedlare.

Parallellt med nuvarande arbetsuppgift har Stefan med stort engagemang satsat på att öka sitt kunnande. Han har nyligen avlagt yrkesexamen inom fastighetsförmedling. Sedan 2016 studerar han vid YA för att avlägga yrkesexamen i försäljning. Stefan ser både lär- och examensprocessen som viktig. Han är mån om att öka och även bredda sitt kunnande samtidigt som han planenligt framskrider i examensprocessen. Stefan värdesätter möjligheten att studera och förbättra sitt kunnande och öka yrkesskickligheten.”

 

suomeksi 30hineenglish 30h