• Två Lokalvårdare rengör möbler i ett kontorsutrymme

    Lokalvårdare

    Grundexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen (GE)
    180 Kompetenspoäng

Kontinuerlig ansökan & läroavtal till
(tryck på orten):


Kontaktperson

Carola Sjödahl, lektor
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
tel. 050-338 86 86

Nina Kallio, studiehandledare, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel. 040-531 3706


Utbildningen startar följande gång:
Du kan inleda dina studier enligt din personliga utvecklingsplan
Du som söker via kontinuerlig ansökan kallas till en ansökningsdiskussion och har du annat modersmål än svenska kallas du också till ett språkprov.

Arbete och karriär

Lokalvårdare som avlagt kompetensområdet för lokalvård utför städning och rengöring hos olika kunder. Du kan arbeta i t ex bostadsfastigheter, arbetsplatser, hotellokaler, butikslokaler, skolor, daghem och vårdinrättningar m fl.

Lokalvårdare arbetar med klienten i fokus och gör arbete individuellt till olika kunder. Lokalvårdaren är samarbetsvillig, flexibel och professionell i sitt bemötande av kunderna.

Examen ger behörighet för studier som leder till högskoleexamen och allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.

Examensutbildning

Examen ordnas i samarbete med arbetslivet. Utbildningen förverkligas i olika lärmiljöer (på arbetsplatsen, när- och distansstudier) och byggs även upp utgående från behov på arbetsplatserna.

I grundexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen ingår tre kompetensområden (kompetensområdet för fastighetsskötsel, kompetensområdet för hemarbetsservice och kompetensområdet för lokalvård).

Examensbenämningen är Lokalvårdare (grundexamen). Examen består av en obligatorisk examensdel (15 kp), av två valbara examensdelar i kompetensområdet (60kp), valbara examensdelar (70kp) och gemensamma examensdelar (35kp). Omfattningen av examen är 180 kompetenspoäng. 

Den obligatoriska examensdelen är Produktion av kundorienterade rengörings- och fastighetstjänster. 

De valbara examensdelarna är totalt 27, i dem ingår examensdel från en yrkesinriktad grundexamen, en annan yrkes- eller specialyrkesexamen. I examensdelarna beskrivs kraven på yrkesskicklighet.

Vägen till examen/examensdel

Vi startar med att tillsammans med dig identifiera ditt kunnande och dina tidigare erfarenheter och jämför det med det kunnande som examen kräver. Ifall du har kunnande som krävs erkänns det eller så påvisar du det i ett yrkesprov. Det du ännu behöver lära dig inhämtar du i olika lärmiljöer. Vi gör gemensamt upp en personlig utvecklingsplan för ditt kunnande där dina valda examensdelar också framgår.

Du får handledning och stöd både i studierna och inför yrkesprov.

Utbildningen passar även dig med annat modersmål än svenska. Du kallas till språktest före antagning och kravet är språknivå A2.1/A2.2.

Specialkompetenser

Under utbildningen avlägger du specialkompetenser som arbetssäkerhet, hygienkompetens och FHJ1

Utbildningen ordnas i flerform:

Dagtid/Kvällstid

Kostnader

35 € /termin

Europass

Du kan få ett tillägg till ditt betyg för internationellt bruk (Europass Certificate Supplement). Där framgår uppgifter om studiernas innehåll, yrkesbehörighet och kompetens. Europass-tillägg finns på finska, svenska och engelska. 

Samverkan

Examen/examensdelar och utbildningar förverkligas i nära samarbete med arbets- och näringslivet, med andra yrkesutbildare och myndigheter samt även inom ramen för vårt internationella samarbete.

Välj annan utbildning

ENHETEN I PEDERSÖRE:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS