• Två personer ser på en läsplatta

  YE i affärsverksamhet

  Yrkesexamen i affärsverksamhet (YE)
Utbildningsorter
 • Österbotten och digitalt
 • Om du önskar kan du oberoende av din hemort i Finland delta 100% via webinarier och handledning i Teams kombinerat med lärande i det egna arbetet.
Kontaktperson

Susanne Wiik, 044 7503 227, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Utbildningen startar följande gång:

17.2.2022. Du kan också ansöka kontinuerligt och inleda dina studier i egen takt.

Studierna pågår under drygt ett års tid enligt individuell plan och består av utbildningsdagar och webinarier. I utbildningen ingår även lärande på den egna arbetsplatsen och självstudier. Deltagarna kan också ta del av YA:s Ledarskapsforums föreläsningar.Som stöd för den egna utvecklingen och avläggande av examen handleds deltagarna individuellt och i grupp. I utbildningen ingår kartläggning av den egna ledarskapskompetensen och egen beteendeprofil (Peili).


Du som söker via kontinuerlig ansökan kallas till en ansökningsdiskussion och har du annat modersmål än svenska kallas du också till ett språkprov.

Arbete och karriär

Du som jobbar inom försäljning, som projektledare eller som expert inom din organisation - är du ny på jobbet eller har du jobbat länge men vill utvecklas och lära dig nytt, få ny inspiration? Vill bredda dina möjligheter på arbetsmarknaden?

Vill du bli proffs inom marknadsföring, digitala kanaler och försäljning? Vill du fördjupa din kunskap om kundservice och verksamhetsutveckling? Behöver du vidareutveckla ditt självledarskap?

Vi har kompletterat vår palett av utbildningar inom ledarskap och affärsverksamhet med en Yrkesexamen i affärsverksamhet - en examen för professionell medarbetarutveckling!

Personer med yrkeskunnande inom affärsverksamhet behövs inom alla branscher i arbetslivet. Den som har avlagt examen kan arbeta i olika processer och stödfunktioner i varierande verksamhetsmiljöer, exempelvis inom kundservice, marknadsföring, informationsstyrning, dokumenthantering, ekonomiförvaltning och kundrelationer.

Examensutbildning

Yrkesexamen i affärsverksamhet riktar sig till specialister som arbetar med intern eller extern kundservice, försäljning, marknadsföringskommunikation, ekonomi, administration, kundrådgivning eller andra  processer och stödfunktioner.

Som centrala teman i utbildningen ingår kundservice, självledarskap, välmående i arbetet, teamarbete, verksamhetsutveckling och projektledning. Målen med utbildningen är att utveckla självledarskapet, den egna professionella kompetensen och verksamheten inom det egna ansvarsområdet.

Kompetensområden som erbjuds är:

 • Kompetensområdet för försäljning och marknadskommunikation
 • Kompetensområdet för tjänster inom affärsverksamhet 

Vägen till examen/examensdel

Vi startar med att tillsammans med dig identifiera ditt kunnande och dina tidigare erfarenheter. Ifall du har kunnande som krävs erkänns det eller så påvisar du det i ett yrkesprov. Det du ännu behöver lära dig inhämtar du i olika lärmiljöer. Vi gör gemensamt upp en personlig utvecklingsplan för ditt kunnande och du får handledning och stöd både i studierna och inför yrkesprov.

Studietiden kan variera mellan ett till två år beroende på din tidigare utbildning, arbetserfarenhet och kunnande. Utbildningen består av webbinarier och utbildningsdagar som kombineras med självstudier och inlärning på den egna arbetsplatsen samt utvecklingsarbeten med fokus på utveckling av den egna verksamheten.

Som en del av studierna får du också ta del av Ledarskapsforums expertföreläsningar och du får en kartläggning (Peili) av din beteendestil med dess styrkor och utmaningar.

Utbildningen ordnas i flerform:

Dagtid

Kostnader

550 €

Examen kan också avläggas via läroavtal, studieavgift då 0 €.

Europass

Du kan få ett tillägg till ditt betyg för internationellt bruk (Europass Certificate Supplement). Där framgår uppgifter om studiernas innehåll, yrkesbehörighet och kompetens. Europass-tillägg finns på finska, svenska och engelska. 

Samverkan

Examen/examensdelar och utbildningar förverkligas i nära samarbete med arbets- och näringslivet, med andra yrkesutbildare och myndigheter samt även inom ramen för vårt internationella samarbete.

Välj annan utbildning

ENHETEN I PEDERSÖRE:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

 • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

 • Fax: 06-324 2210
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS