Vasa
Carola Sjödahl, lektor
tfn 050-338 86 86 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Som servitör sköter du självständigt och på eget initiativ försäljnings- och betjäningsuppgifter i restauranger som verkar enligt olika affärsídéer. Du arbetar i varierande verksamhetsmiljöer kundinriktat och i enlighet med situationens krav och företagets servicekultur. Du ser till att kunderna trivs under hela serviceprocessen och bär ansvar för kundbetjäningens kvalitet som en del av företagets service. Du agerar flexibelt också vid betjäning av kunder med annat språk och från andra kulturer och klarar av servicesituationer på finska eller svenska och dessutom på ett främmande språk.
Examen ger behörighet för studier som leder till högskoleexamen och allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.
Examen ordnas i samarbete med arbetslivet.
Utbildningen förverkligas i olika lärmiljöer och byggs även upp utgående från behov på arbetsplatserna.
Yrkesexamen i kundservice på restaurang har en omfattning av 120 kompetenspoäng (kp)
och består av obligatoriska examensdelar (85 kp) och valbara examensdelar (35 kp) där kraven på yrkesskicklighet finns.
Kompetensområdet för kundservice på restaurang, Servitör beskrivs nedan
.
Obligatoriska examensdelar:
Valbara examensdelar
Examen kan innehålla en yrkesinriktad examensdel från en yrkesinriktad grundexamen, en annan yrkesexamen eller en specialyrkesexamen.
Omfattningen på den examensdel som tas med är i det fallet minst 10 och högst 15 kompetenspoäng.
Examen är klar när alla examensdelar avlagts med godkänt resultat.
Vi startar med att tillsammans med dig identifiera ditt kunnande och dina tidigare erfarenheter och jämför det med det kunnande som examen kräver. Ifall du har kunnande som krävs erkänns det eller så påvisar du det i ett yrkesprov. Det du ännu behöver lära dig inhämtar du i olika lärmiljöer. Vi gör gemensamt upp en personlig utvecklingsplan för ditt kunnande där dina valda examensdelar också framgår.
Du får handledning och stöd både i studierna och inför yrkesprov
Under utbildningen avlägger du specialkompetenser gällande Hygien och Servering
Dagtid/kvällstid
420 € (Ifall Du antas till en examensdel är studieavgiften för delexamen 250 €)
Du kan få ett tillägg till ditt betyg för internationellt bruk (Europass Certificate Supplement). Där framgår uppgifter om studiernas innehåll, yrkesbehörighet och kompetens. Europass-tillägg finns på finska, svenska och engelska.
Examen/examensdelar och utbildningar förverkligas i nära samarbete med arbets- och näringslivet, med andra yrkesutbildare och myndigheter samt även inom ramen för vårt internationella samarbete.
Öjesvägen 74, 68910 Bennäs
Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad
Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa
Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622
Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)