Utveckla dig själv och ditt ledarskap

Ledarskap är kondition
Mats Österman och Björn Brännbacka är utbildare vid YA och poängterar vikten av motion i vardagen. Text & foto: Sara Mannsén

Utbildningskonceptet är ett samarbete mellan YA och YourCoach och målet är att deltagarna inte bara ska avlägga Specialyrkesexamen i ledarskap eller företagsledning, utan också nå sina personliga målsättningar vad gäller den egna konditionen.

– Tanken föddes då vi tidigare jobbade med ett pilotprojekt som hette Ta tid för dig själv och ditt företag. Där låg ändå fokus mer på företagande än på att få en examen i ledarskap så konceptet vi kör med nu är unikt, säger Björn Brännbacka, kompetenscoach vid Yrkesakademin. Det speciella med utbildningen är att den kombinerar lärande med motion.

– Vi slår två flugor i en smäll under en utbildningsdag. Vi ordnar expertföreläsningar halva dagen och sedan tar YourCoach över och kör ett motionspass resten av dagen, säger Mats Österman, utbildare vid YA.

– Vårt mål är att våra kunder och studerande ska känna sig fräscha och energifyllda både när de kommer hit och när de åker hem efter en utbildningsdag, fortsätter Brännbacka. Det blir allt vanligare att folk sitter för mycket på sitt arbete – något som Österman och Brännbacka hoppas råda bot på genom kombinationen av ledarskapsutbildning och motion. – Vi vill lära människor inte bara hur man fungerar som ledare utan också hur man får in mera vardagsmotion i dagen och ändrar på sin livsstil så att man börjar må bättre, säger Österman. Att kombinera idrott med ledarskapsutbildning ser Österman och Brännbacka som väldigt naturligt.

– När man motionerar och idrottar ska man ha målsättningar och man lär sig bygga upp rutiner – egenskaper som är väldigt viktiga även när det kommer till ledarskap, säger Brännbacka. Utbildningen Utveckla ditt ledarskap och din kondition inleds i höst. Första steget är att göra upp ett personligt program. Programmet innehåller både en personlig examensplan och ett träningsprogram..

– Först gör vi konditionstester, sedan gör vi upp ett träningsprogram. Då vi avslutar utbildningen gör vi testerna på nytt för att se hur vi utvecklats, säger Österman. Då utbildningen avslutats har deltagarna alltså inte bara förbättrat sin kondition utan de har också avlagt en specialyrkesexamen i ledarskap eller företagsledning.

– Den här utbildningen är unik här hos oss och vi hoppas att den ska göra deltagarna till bättre ledare och ge dem en positiv upplevelse av nyttan med att röra på sig även under arbetsdagen, säger Österman.
Enheten i Pedersöre:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

Enheten i Jakobstad:

• Sofiedahlsgatan 20 68600 Jakobstad
• Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad​

Enheten i Vasa:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

Enheten i Närpes:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS