Specialyrkesexamen i företagsledning stärkte ledarskapet på Fixura

Specialyrkesexamen i företagsledning
Utbildare Mats Österman firar tillsammans med Simon Sandvik och Jeanette Samuelsson från Fixura vid dimissionen för specialyrkesexamen i företagsledning. Text & foto: Sara Mannsén

Jeanette Samuelsson och Simon Sandvik från Fixura tog nyligen en specialyrkesexamen i företagsledning vid YA.

Fixura är Finlands första och Nordens ledande företag som förmedlar lån mellan människor. Fixura sammanför personer som vill låna pengar med personer som vill placera sina pengar genom att låna ut dem mot ränta. Fixura inledde sin verksamhet 2010 och har vuxit snabbt. Idag sysselsätter företaget över 20 personer och har förmedlat lån för över 25 miljoner euro.

Jeanette Samulesson och Simon Sandvik som tillhör Fixuras grundare, har nyligen tagit specialyrkesexamen inom företagsledning vid YA. Ursprungligen hade de bara tänkt läsa några kurser i företagsamhet.

– Utbildaren Johnny Forsman förklarade för oss att samtidigt som man går dessa kurser också kan ta examen, så resonemanget löd - varför inte. Vi var först skeptiska till att det skulle ta för mycket tid, men Johnny övertygade oss om att kursen skulle stöda vårt arbete och inte ta för mycket tid, säger Sandvik.
Eftersom vi hela tiden vill utvecklas som företagare håller alltid ögon och öron öppna för nya möjligheter hittade vi utbildningen.

– Vi fick ett reklambrev från YA skickat till Fixura. Blev nyfikna och jag gick in på hemsidan och tittade. I listningen av kursutbudet hittade jag flera föreläsningar som jag tyckte skulle kunna bidra till att utveckla Fixura och vårt företagande. Det är viktigt som företagare och ledare att alltid fortsätta lära sig nya saker, se saker ur nya synvinklar och höra nya tankegångar, säger Samuelsson. Samuelsson tyckte att det intressantaste hon lärde sig under utbildningen var hur man kan hantera utmaningar och bygger sitt företag starkare och mer framgångsrikt. Hon rekommenderar varmt utbildningen till andra företagare.

– Jag rekommenderar alla som jobbar som företagare eller funderar på att starta eget att lära sig nya saker. Man kan plocka det man är mest intresserade av ur kursutbudet, säger Sandvik.

– Som företagare måste man alltid fortsätta utveckla sitt ledarskap, sitt företag och sin business, men samtidigt måste man hitta balansen för hur man kan göra det vid sidan av det dagliga arbetet. Den här utbildningen var perfekt ur den synvinkeln, fortsätter Samuelsson.
Enheten i Pedersöre:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

Enheten i Jakobstad:

• Sofiedahlsgatan 20 68600 Jakobstad
• Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad​

Enheten i Vasa:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

Enheten i Närpes:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS