Accessibility Tools

Om Yrkesakademin i Österbotten

Den 1 januari 2009 bildades Yrkesakademin i Österbotten. YA kom till genom en samgång mellan Svenska yrkesinstitutet, Korsnäs Kurscenter och Vocana.

YA har fasta verksamhetspunkter i Närpes, Vasa, Pedersöre samt i Jakobstad. Yrkesakademin i Österbotten har ca 190 anställda och ca 2600 studerande.

Upprätthållare och ägare av YA är samkommunen Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur. Yrkesakademin i Österbotten stöder regionen till 100 procent och vi strävar till att vara ett självklart val för studerande som vill ha utbildning på svenska.

Hos oss är studerande i centrum. Kontakten till näringslivet och företagen i regionen är väldigt viktig och vi jobbar hårt för att våra studerande ska ha ett starkt kunnande och en omfattande kompetens när de beger sig ut i arbetslivet efter studier hos oss.

YA:s utbildningsutbud är mångsidigt och vi utbildar experter inom tiotals olika branscher.

Rektor för Yrkesakademin i Österbotten är Boris Ståhl och biträdande rektor är Linda Öhman.

Yrkesakademin i Österbotten Logotyp

Vision

VERKSAMHETSIDÉ (MISSIONEN)

Yrkesakademin i Österbotten ska höja yrkeskunnandet, kompetensen, konkurrenskraften och välståndet i regionen med en näringslivsanpassad yrkesutbildning och en flexibel kompetensutveckling.


YA:s vision 2025: ”Utbildning i världsklass”

Vi definierar begreppet världsklass genom fyra byggstenar:

1 I en hållbar framtid

Vi har en verksamhet som är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar, där var och en väljer etiska och hållbara alternativ i alla sammanhang

2 För dig i ett föränderligt samhälle

Vi ger dig en personlig utbildning utgående från dina behov i ett arbetsliv som står i ständig förändring. Vi ger dig möjlighet till ett kontinuerligt lärande. Tillsammans med arbetslivet stärker vi kompetensen och utvecklar kunnandet i enlighet med samhällets behov. Vi har en professionell personal som ständigt utvecklar sin kompetens.

3 I en värld av influenser
Vi står för trygghet, ömsesidig respekt och framtidstro. Vi ger dig verktyg att navigera i en värld av influenser och ett outtömligt informationsflöde.
4 I en digital omvärld
Vi är ledande i att sammanföra pedagogik och nya digitala teknologilösningar till funktionella helheter. Vi är tillgängliga och öppna för att möta individens kompetensbehov i ett högteknologiskt arbetsliv och samhälle.

Utgående från dessa byggstenar har vi gjort en verksamhetsplan med olika strategiska fokus, mål och åtgärder.

Våra strategiska fokusområden:

  • Partnerskap
  • YA en del av samhället
  • Professionell personal
  • YA för dig
Yrkesakademin i Österbotten Logotyp

Kontaktuppgifter

Tfn: 06-324 2000 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Växeln är öppen må-to kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00 (Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

© Yrkesakademin i Österbotten. All rights reserved.

Yrkesakademin i Österbotten Logotyp
ISO 9001, ISO 14001 Certifierad