• Datanom

    Datanom

    Grundexamen i informations- och kommunikationsteknik (GE)

    180 Kompetenspoäng


Utbildningsorter

Närpes (gemensam ansökan och kontinurelig ansökan)

Vasa (kontinuerlig ansökan)

Kontaktperson

För dig som söker i gemensam ansökan:
Christian Westergård, tfn 044-750 32 16 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Barbro Lepistö, studiehandledare, tel: 050-441 02 83 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För dig som söker i kontinuerlig ansökan:
Tomas Backholm, tfn 044-750 32 03 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Urvalskriterier

Språknivå A2.2

Utbildningen startar följande gång:

Du som söker i kontinuerlig ansökan inleder dina studier enligt din personliga utvecklingsplan.

Du som söker via kontinuerlig ansökan kallas till en ansökningsdiskussion och har du annat modersmål än svenska kallas du också till ett språkprov.

Arbete och karriär

Vill du ha ett kreativt yrke som till exempel programmerare, försäljare, webbutvecklare eller IT-support är studier i informations- och kommunikationsteknik ett bra val. Du lär dig att producera tjänster för datanät och att lösa problem som uppstår vid användningen av datorer, nätverk och kringutrustning.

Utbildningen ger dig en bred grundutbildning i databehandling. Är du i arbetslivet ger datanomutbildningen en tilläggskompetens som ger dig bättre förutsättningar att sköta dina arbetsuppgifter. Tänker du byta yrke är datanomutbildningen ett bra alternativ som ger dig nya möjligheter på arbetsmarknaden.

Examen ger behörighet att söka till högskolor och universitet.

Examensutbildning

Utbildningen är indelad i 6 olika examensdelar. Genom att avlägga alla examensdelar erhåller du en komplett examen.

e-grunder

Vägen till examen/examensdel

Vi startar med att tillsammans med dig identifiera ditt kunnande och dina tidigare erfarenheter och jämför det med det kunnande som examen kräver. Ifall du har kunnande som krävs erkänns det eller så påvisar du det i ett yrkesprov. Det du ännu behöver lära dig inhämtar du i olika lärmiljöer. Vi gör gemensamt upp en personlig utvecklingsplan för ditt kunnande där dina valda examensdelar också framgår.

Du får handledning och stöd både i studierna och inför yrkesprov

Utbildningen ordnas i flerform:

Dagtid

Kostnader

27,50 € /termin

Europass

Du kan få ett tillägg till ditt betyg för internationellt bruk (Europass Certificate Supplement). Där framgår uppgifter om studiernas innehåll, yrkesbehörighet och kompetens. Europass-tillägg finns på finska, svenska och engelska. 

Samverkan

Examen/examensdelar och utbildningar förverkligas i nära samarbete med arbets- och näringslivet, med andra yrkesutbildare och myndigheter samt även inom ramen för vårt internationella samarbete.

Kompetensområden

Kompetensområdet för mikrostöd

Väljer du inriktningsalternativet för mikrostöd så blir du bra på att hjälpa olika kundgrupper med många olika datorproblem samt sköta olika drifts- och underhållsuppgifter i komplexa IT-miljöer.

Kompetensområdet för programmering

Väljer du programmering blir du bra på att hjälpa kunder med att utveckla sin grafiska e-profil och att delta i programmerings- och webbutvecklingsprojekt för att skapa nya och kreativa IT-lösningar.

Välj annan utbildning

Enheten i Pedersöre:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

Enheten i Jakobstad:

• Sofiedahlsgatan 20 68600 Jakobstad
• Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad​

Enheten i Vasa:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

Enheten i Närpes:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS