Accessibility Tools

Närvårdaryrket kommer jag att ha nytta av i framtiden

Närvårdaryrket kommer jag att ha nytta av i framtiden

Jag började mina närvårdarstudier i Januari 2021 och har studerat vid Yrkesskolan Optima på Fordonslinjen tidigare. Jag blev utexaminerad 2009 och har i stort sätt skruvat bilar sen det. Nu studerar jag till närvårdare på YA, via läroavtal i Jakobstad.

Jag valde närvårdaryrket eftersom jag inte kom in till räddningsinstitutet. Närvårdaryrket kommer jag ha nytta av i framtiden då jag förverkligar mina drömmar.

Det har varit en trevlig studietid. Jag är intresserad av människans anatomi och olika sjukdomar så det har varit extra intressant. Mest utmanande kanske är att få allt att rulla, studierna, jobbet, fritiden men jag har lyckats bra med det hittills.

Min framtidsdröm är att få jobba heltid inom Räddningsverket som brandman. Jag är aktiv inom frivilliga brandkåren så efter denna studietid blir det förhoppningsvis fortsatta studier vid räddningsinstitutet i Kuopio.

Bilden är från sommaren 2020 när jag var sommarvikarie vid räddningsverket och även sommaren 2021 kommer jag jobba inom räddningsverket och ta en del av yrkesprovet där.

MATS BJÖRKSKOG, 30 år 

2021

Läs Nästa artikel  • Home
  • Reportage
  • Närvårdaryrket kommer jag att ha nytta av i framtiden

Kontaktuppgifter

Infopunkt: Tfn: 06-324 2000 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Växeln är öppen må-to kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00 (Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

© Yrkesakademin i Österbotten. All rights reserved.