Accessibility Tools

Taggade och glada över att få studera

Taggade och glada över att få studera

Viktoria Mårtens och Monica Kecklund studerar visuell framställning på Campus Allegro i Jakobstad. De är båda intresserade av konst och valde utbildningen för att den är väldigt bred. Man får prova på det mesta som rör konst och kultur, allt från foto och film till måleri, installations- och performancekonst, att jobba med kulturevenemang och ordna utställningar. Och framförallt, att hitta sig själv som konstnär och utveckla sin egen stil och inriktning.

Båda har också trivts väldigt bra med sina studier och skolan: ”Vi har varit som en enda stor familj, studerande och lärare, jag har känt mig som hemma i skolan och det är det som varit roligast, att få vakna upp varje morgon och vara taggad och glad över att få studera,” berättar Viktoria.

Bilden här är en del av Monicas examensarbete, med Viktoria som modell. Temat är ”kroppsideal”. Som examensarbete gjorde Monica en tidning där hon har fotograferade och  intervjuade sju modeller om kroppsideal, om de någon gång haft problem med sin kropp, om de tror sociala medier påverkar på hur vi ser på oss själva osv. ”Modellerna fick komma klädda till fotograferingen i det de själva var bekväma i och jag bad dem att bara vara sig själva framför kameran, inga tillgjorda poser eller så,” berättar hon. ”Sedan har jag tagit in bilderna i photoshop och ritat motiv på dem som på något sätt har med modellen att göra, detta för att visa att varje enskild individ är unik och vacker på sitt sätt.” fortsätter Monica.

Efter sina studier på YA planerar både Monica och Viktoria att studera vidare och eventuellt också att starta eget företag.

VIKTORIA MÅRTENS & MONICA KECKLUND
2020

Läs Nästa artikelKontaktuppgifter

Infopunkt: Tfn: 06-324 2000 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Växeln är öppen må-to kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00 (Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

© Yrkesakademin i Österbotten. All rights reserved.