Ansökan

Ansökan för ungdomar och vuxna 2021 – 2022

Har du frågor kring hur du söker till YA?

Ta gärna kontakt med någon av våra antagningskoordinatorer på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antagningskoordinator för gemensam ansökan (GA): 

Camilla Öster, tfn 044-750 32 56 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antagningskoordinator för kontinuerlig ansökan (KA): 

Cecilia Becker, tfn 040-184 06 75 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vägledare

Jaana Blomqvist

Är du osäker på ditt val av utbildning? Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

050 3737711


Gemensam ansökan

Gemensam ansökan (GEA) är främst för dig som går sista året inom grundläggande utbildning (åk.9), för dig som går handledande utbildning och för dig som saknar en examen. Ansökningstiden infaller nästa gång  22.2-22.3.2022 och sker elektroniskt på www.studieinfo.fi

Ansökan till Utbildning som handleder för examensutbildning (HUX) sker både kontinuerligt under året och i samband med gemensam ansökan. Du ansöker elektroniskt till utbildningen via anmälningslänken som du hittar i samband med informationen kring HUX utbildningen. Via gemensam ansökan söker du elektroniskt 22.2-22.3.2022 www.studieinfo.fi

Ansök här
Kontinuerlig ansökan

Kontinuerlig ansökan (KA) är till för dig som redan har en examen, vill byta bransch eller söker ny studieplats. Ansökan sker kontinuerligt under hela året. Du ansöker elektroniskt till utbildningen via en anmälningslänk som du hittar i samband med informationen kring utbildningen. 

Läroavtal

De flesta av YA:s utbildningar kan också genomföras som läroavtal. Ett läroavtal är en överenskommelse mellan arbetstagare och arbetsgivare om utbildning. Mera information om läroavtal hittar du på laroavtal.yrkesakademin.fi

Du som söker till läroavtalsutbildning, välj studieort närmast din hemort. Läroavtalsutbildningen genomförs i huvudsak i arbetslivet.

mer Läroavtalsinformation
Arbetskraftsutbildningar

Arbetskraftsutbildningar anordnas av ELY-centralen som kan anlita YA för att arrangera utbildningen. Kolla med din lokala Arbets- och näringsbyrå (tidigare arbetskraftsbyrå) ifall du är berättigad att söka till arbetskraftsutbildning.
Arbets- och näringsbyrån informerar också om studievillkor och -utbud inom arbetskraftsutbildningen. Ansökan sker sedan på följande alternativa sätt:

  1. Via en elektronisk ansökningsblankett (den hittar du under Arbetskraftsutbildning på arbetsministeriets webbplats mol.fialternativt via www.eduya.fi ). Blanketten styrs automatiskt till den arbets- och näringsbyrå som svarar för antagning av studerande.
  2. Via en ansökningsblankett som du får på arbets- och näringsbyrån. Blanketten inlämnas personligen till arbets- och näringsbyrån inom den egna regionen.

YA:s kontaktperson informerar om studieinnehåll och -upplägg på de arbetskraftsutbildningar som arbets- och näringsbyrån valt att förlägga hos oss.

Till EduYA Ab

ENHETEN I PEDERSÖRE:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS