Ansökan

Ansökan för ungdomar och vuxna 2019 - 2020

Behöver du vägledning?

Behöver du vägledning kring studier, kontinuerlig ansökan eller hjälp med att komma igång? Skulle du vilja diskutera med någon kring utbildning och lämpliga alternativ för dig?

Ta gärna kontakt med oss!

Jaana Blomqvist

Vägledare

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

050 3737711

Camilla Öster

Antagningskoordinator

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

044 7503256

ANSÖKNINGSINFORMATION 2019

Gemensam ansökan

Gemensam ansökan (GEA) är främst för dig som går sista året inom grundläggande utbildning (åk.9), för dig som går handledande utbildning (Valma) och även för dig som saknar en examen. Ansökningstiden infaller nästa gång är 18.2 - 10.3.2020 och sker elektroniskt på webplatsen www.studieinfo.fi

Observera att ansökan till Handledande utbildning för den grundläggande yrkesutbildningen (VALMA) infaller 19.5 - 21.7.2020. Ansökan sker elektroniskt på webplatsen www.studieinfo.fi

Ansök här
Kontaktbegäran

Fyll i dina kontaktuppgifter så tar vår vägledare kontakt med dig så att ni tillsammans kan diskutera er fram till vad som är det bästa för just dig!

Kontinuerlig ansökan

Kontinuerlig ansökan sker under hela året. Sök upp den utbildning som intresserar dig på vår hemsida och se om ansökan är öppen för tillfället. Du ansöker elektroniskt till utbildningen via en anmälningslänk som du hittar i samband med informationen kring utbildningen. 

Arbetskraftsutbildningar

Arbetskraftsutbildningar anordnas av ELY-centralen som kan anlita YA för att arrangera utbildningen. Kolla med din lokala Arbets- och näringsbyrå (tidigare arbetskraftsbyrå) ifall du är berättigad att söka till arbetskraftsutbildning.
Arbets- och näringsbyrån informerar också om studievillkor och -utbud inom arbetskraftsutbildningen. Ansökan sker sedan på följande alternativa sätt:

  1. Via en elektronisk ansökningsblankett (den hittar du under Arbetskraftsutbildning på arbetsministeriets webbplats www.mol.fi alternativt via www.eduya.fi ). Blanketten styrs automatiskt till den arbets- och näringsbyrå som svarar för antagning av studerande.
  2. Via en ansökningsblankett som du får på arbets- och näringsbyrån. Blanketten inlämnas personligen till arbets- och näringsbyrån inom den egna regionen.

YA:s kontaktperson informerar om studieinnehåll och -upplägg på de arbetskraftsutbildningar som arbets- och näringsbyrån valt att förlägga hos oss.

Till EduYA Ab
Läroavtal
De flesta av YA:s utbildningar kan också genomföras som läroavtal. Ett läroavtal är en överenskommelse mellan arbetstagare och arbetsgivare om utbildning. Mera information om läroavtal hittar du på laroavtal.yrkesakademin.fi.
Till Läroavtalsportalen

ENHETEN I PEDERSÖRE:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS