Storkökskockar är experter på att erbjuda matservice och kockarnas uppgift är att självständigt, ekonomiskt och förstklassigt tillreda och bjuda på näringsrika och njutbara portioner och måltidshelheter.
Storkökskockar utför sitt arbete självständigt eller som medlemmar av en arbetsgrupp och arbetar med olika slag av matlagnings- och kundbetjäningsuppgifter i ett professionellt kök.
De arbetar utgående från arbetsplatsens verksamhets- och affärsidé.
Examen ger behörighet för studier som leder till högskoleexamen och allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.
Examen ordnas i samarbete med arbetslivet.
Utbildningen förverkligas i olika lärmiljöer och byggs även upp utgående från behov på arbetsplatserna.
Yrkesexamen i matservice - kompetensområdet för matlagning i storhushåll (gäller från och med 1.1.2019) omfattar 150 kompetenspoäng (kp)
Examen består av en obligatorisk examensdel (60 kp) samt valbara examensdelar (90 kp) där kraven på yrkesskicklighet finns.
Examen är avlagd när examensdelarna har avlagts med godkänt vitsord.
Obligatorisk examensdel:
Valbara examensdelar
Som valbar examensdel kan även väljas
Vi startar med att tillsammans med dig identifiera ditt kunnande och dina tidigare erfarenheter och jämför det med det kunnande som examen kräver. Ifall du har kunnande som krävs erkänns det eller så påvisar du det i ett yrkesprov. Det du ännu behöver lära dig inhämtar du i olika lärmiljöer. Vi gör gemensamt upp en personlig utvecklingsplan för ditt kunnande där dina valda examensdelar också framgår.
Du får handledning och stöd både i studierna och inför yrkesprov
Dagtid/kvällstid
Du kan få ett tillägg till ditt betyg för internationellt bruk (Europass Certificate Supplement). Där framgår uppgifter om studiernas innehåll, yrkesbehörighet och kompetens. Europass-tillägg finns på finska, svenska och engelska.
Examen/examensdelar och utbildningar förverkligas i nära samarbete med arbets- och näringslivet, med andra yrkesutbildare och myndigheter samt även inom ramen för vårt internationella samarbete.