Tervetuloa YA! Yrkesakademin i Österbottenille

Pituudesta ja muodosta riippumatta, koulutus ja opinnot antavat ihmiselle ennenäkemättömät mahdollisuudet kasvaa. Uusien asioiden oppiminen on kuin seikkailu tuntemattomaan - matka joka ei välttämättä ole aina helppo, mutta tulevaisuutta ajatellen se on sen arvoinen.

Yrkesakademin i Österbotten (YA!) on isompia suomenruotsalisia ammattiopintolaitoksia. YA muodostettiin vuonna 2009 kun ammattikoulut Svenska Yrkesinstitutet, Korsnäs Kurscenter ja Vocana yhdistettiin. YA:n eri toimipaikassa Pohjanmaan rannikolla opiskelee noin 3 000 nuorta ja aikuista ja YA työllistää noin 250 ihmistä. YA NUMEROISSA

YA:n ylläpitää kuntayhtymä Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, joka muodostuu 14 kunnasta Pohjanmaalla. YA:n rehtorina toimii Boris Ståhl, ja apulaisrehtorina toimii Linda Öhman.

Yrkesakademin i Österbotten tarjoaa opiskelijoille mielenkiintoisia ja inspiroivia opiskeluympäristöjä. Vaasassa ja Pietarsaaressa toimimme uusissa campus rakennuksissa - Campus Kungsgården (Vaasa) ja Campus Allegro (Pietarsaari). Närpiön toimipaikasta löydät muun muassa meidän logistiikka keskus, joka on yksi suurimmista alallaan. Pännäisessä toimipisteemme sijaitsee koulukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Meille opiskelija ja hänen tarpeet ovat aina etusijalla ja pyrimme löytämään opiskelijalle optimaaliset ratkaisut opinnoilleen. Ammatillisten perustutkimusten lisäksi meiltä löydät laaja valikoima näyttötutkintoja ja erilaisia jatkokoulutuksia ja palveluita yrityksille. Meillä on myös hyvin kehittynyt ja toimiva kehitys- ja projektitoiminta.

Yrkesakademin i Österbotten tarjoaa monipuolista koulutusta sekä nuorille että aikuisille, ja yrityksille. 

YA:n visio

  • YA! on opintolaitos joka jatkuvasti parantaa oman osaamisensa
  • YA! on itsestään selvä valinta niille jotka haluavat suorittaa ammatillisen tutkinnon ruotsiksi Pohjanmaalla
  • YA! on haluttu yhteistyökumppani myös alueen yrityksille
YA! on pedagoginen edelläkävijä, ja meidän opiskelijat pääsevät tavoitteeseen opiskeluiden aikana.
Enheten i Pedersöre:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

Enheten i Jakobstad:

• Sofiedahlsgatan 20 68600 Jakobstad
• Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad​

Enheten i Vasa:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

Enheten i Närpes:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS