Riktlinjer inför höstens verksamhet i våra campus

Publicerad av Maria Nystrand .

Många funderar säkert på hur det kommer att se ut i höst gällande studiestarten och arbetet. Det finns fortsatt osäkerhet gällande den pågående pandemin och dess utveckling de kommande månaderna. Regeringen och myndigheterna har nu gradvis börjat lätta på restriktionerna så att om allt går som planerat och inga nya större smittohärdar uppstår har vi förhoppningsvis ett mera normalt samhälle från oktober månad.

I det här skedet planerar vi att öppna våra campus i normal ordning i höst, naturligtvis med iakttagande av försiktighet och aktuella säkerhetsdirektiv. Utgångsläget i planeringen är att vi följer de direktiv och beslut som våra myndigheter ger.

Nya studerande hälsas alltså välkomna fr.o.m 3.8 enligt studerandes studieplaner, och undervisningen inleds i normal ordning. Enligt överenskommelse med rektor och utbildningschef kan en del studerande ha en större del än normalt av undervisningen förverkligad som distansstudier för att undvika trängsel i korridorerna. Pedagogiska aspekter beaktas så att närundervisning förverkligas då den ger ett mervärde. En del av undervisningen kommer att förverkligas så att studerande ges möjlighet att antingen delta på campus eller på distans. All undervisning som kräver specialutrymmen eller -utrustning förverkligas på campus. Studerande uppmanas att hålla avstånd från varandra och respektera mattiderna för undvikande av rusning i matsalarna.

Studerandes internationella utbyten bedöms från fall till fall beroende på virusläget på destinationen, däremot tar vi i regel inte emot utbytesstuderande under hösten.

Städning av våra utrymmen utförs normalt men med utökad rengöring av kontaktytor. Vi uppmanar fortsättningsvis till god handhygien där tvål och vatten är bästa hjälpmedlet i stoppandet av smittspridningen. Utöver detta kommer handdesinfektionsmedel att finnas på fler ställen än tidigare.

Uppdaterad information ges i början av augusti och kan innebära förändringar i det planerade upplägget, eftersom vi är förberedda på att coronaläget under sommaren eller hösten kan försämras och att det kan bli aktuellt med nya restriktioner.

Vi önskar alla en riktigt skön sommar!


ENHETEN I PEDERSÖRE:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS