9.11 öppnar YA upp enheten i Närpes igen

Publicerad av Maria Nystrand .

Bästa studerande,

Efter en tid av distanslärande ges du äntligen möjligheten att på nytt få komma tillbaka till skolan för närstudier. Från måndagen 9 november öppnar YA upp enheten i Närpes. Vilket innebär att även internatet i Närpes öppnas på söndag 8.11.2020 kl.17.00.

Under en tid framöver kommer dina studier att bestå av närstudier i mindre eller större grupper, lärande över nätet eller distanslärande. M.a.o. vi försöker ordna lärandet utgående från en hybridmodell för att minska på smittorisken. I studierna utgår vi från det som är inplanerat i schemat för v 46 och framåt. Du kommer att få närmare information av din lärare eller AH (ansvariga lärare) inför omstarten 9.11. De luckor i studierna som kan ha uppstått under distanslärandet behöver du arbeta parallellt med under tiden fram till jullovet. Ta upp till diskussion om eventuella luckor i dina studier med din AH. Ifall du bor på internatet och dina studier de närmaste veckorna kommer att ordnas enligt modellen en vecka i skolan följt av en vecka på distans, då är du hemma den vecka som du är på distans.

Jag vill påminna dig om att smittoläget fortfarande är allvarligt i Österbotten. Vi behöver tillsammans säkerställa tillräckligt med avstånd i lärsituationerna och vid vistelse i utrymmena. Håll dig till din branschs utrymmen och undvik onödiga besök till andra branschers utrymmen. Kom ihåg att ombesörja god handhygien och använda munskydd i YA:s utrymmen. Användningen av munskydd är en stark rekommendation. Kan du inte använda munskydd av medicinska skäl så behövs ett läkarintyg för det eller så deltar du som studerande i studierna på annat sätt. Du kommer att få ett munskydd i tyg från skolan, munskyddet kommer att delas ut under nästa vecka. Ifall du behöver fler munskydd är det upp till dig att köpa sådana.

Jag vill även påminna om hur vi inom YA hanterar olika scenarier gällande Covid-19 smitta, exponering, Corona blinkerns alarm och förkylningssymptom etc. För att informationen ska nå de som berörs, med beaktande av varje enskild persons integritetsskydd ska du kontakta din ansvariga handledare (AH) – ansvariga handledaren kontaktar arbetarskyddschefen Alf-Martin Haagensen (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)  – arbetarskyddschefen håller kontakten till säkerhets- och krisgruppen som tar ställning till eventuella åtgärder för verksamheten.

Läget kan snabbt förvärras om vi inte följer givna rekommendationer. Din insats i att förebygga spridning av smitta kan vara avgörande för att YA även framöver kan ge dig möjlighet att delta i närstudier. Kom ihåg att vi gör det här tillsammans för oss alla!

Välkommen tillbaka till skolan!

Vasa 06.11.2020

Boris Ståhl

rektor


ENHETEN I PEDERSÖRE:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS