Våra enheter från Jakobstad i norr till Närpes i söder

Om du går i grundskolan kan du besöka oss på olika endagsbesök eller kortare och längre praoperioder. 

Ta kontakt med någon av våra studiehandledare för att diskutera mer!

Funderar du på karriärbyte eller på att studera som vuxen är du välkommen att bekanta dig med oss och vår verksamhet i form av till exempel utbildningsprövning.

Inifrån Campus Allegro - Jakobstads enheten

Köpmansgatan 10, 68600 Jakobstad (Campus Allegro)

Campus Allegro, Jakobstad 

I Campus Allegro finns moderna utrymmen för utövare inom visuell framställning och musiker. Här finns också integrationsutbildning, handledande utbildning för yrkesutbildning, företagarutbildning och möjlighet till kompetensutveckling i arbetslivet. 

Vi erbjuder även karriärträning, metallutbildning, finska/svenska för asylsökande samt en del olika kompetensområden inom närvårdarbranschen.

I Campus Allegro finns utrymmen för utbildning, bibliotek, restaurang och café, inspelningsstudio, bank, affärer, kontor samt ett galleri för samtidskonst och konsertsalen Schaumansalen som är Allegros hjärta. Här kan du se en presentationsfilm från Campus Allegro!

Mer information om vad som händer kring YA:s musikutbildningar vid Campus Allegro finns även på Musikhusets hemsidor.

 

 
Bild utifrån mot ingången

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

Enheten i Pedersöre 

Enheten i Pedersöre ligger på Sursikbacken, som är ett stort skolcentrum med högstadiet och gymnasiet nära. På området rör sig dagligen ca 600 ungdomar och vuxna.

Vid enheten i Pedersöre utbildar vi unga och vuxna inom hälsovård och välfärd och tjänstebranschen.

Olika projektarbeten utanför skolan är vanliga och skolan har ett nära samarbete med arbetslivet och vård- och omsorgsenheter i närregionen. Studerande samarbetar t.ex. med daghem, lågstadier och äldreboenden kring olika teman.

Bild på utomhus på huvudbyggnaden i bakgrunden och flaggor i förgrunden
Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa 
Besöksadress: Kungsgårdsvägen 30 A

Campus Kungsgården, Vasa 

Campus Kungsgården är en unik studiemiljö med 20 000 m² toppmoderna utrymmen som fylls med det senaste inom teknik och utbildning. 

Campus Kungsgården samlar både ungdoms- och vuxenutbildningar inom tiotals olika branscher under samma tak.

I Campus Kungsgården finns också vår egen Restaurang Kungsgården, frisörsalong PointCut samt ett brett utbud av företagstjänster. Våra bil-, metall-, el- och byggnadsverkstäder står även allmänheten till tjänst. Du också boka in dig i våra olika möteslokaler.

På Campus Kungsgården finns även ett internat med 176 platser. Studerande som avlägger en grundexamen och studerar heltid har möjlighet att ansöka om avgiftsfri internatplats.

Trafikkarta över Campus Kungsgården

Bild på byggnaderna vid Närpes enheten
Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st

Campus Mosedal, Närpes 

Enheten i Närpes ligger i direkt anslutning till skolcentrum. Speciellt för enheten är vår utbildning i logistik, som är den enda i sitt slag i Svenskfinland.

Våra studerande har också tillgång till ett toppmodernt "makerspace", ett utrymme inrett med det senaste inom IT. På YA i Närpes kan du också studera maskin- och produktionsteknik, husbyggnad, affärsverksamhet och social- och hälsovård.

Vi erbjuder också studerande att delta i fotbollslinjens/ishockeylinjens verksamhet med träningar under skoltid två gånger i veckan i en fullstor fotbollshall med konstgräs/ishall 300 m från skolan.

Som heltidsstuderande kan du ansöka om avgiftsfri internatplats. Internatet ligger i anslutning till skolan och erbjuder 80 bäddplatser. En av lägenheterna är handikappanpassad.

 

ENHETEN I PEDERSÖRE:

Sursikvägen 41, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS