Våra enheter från Jakobstad i norr till Närpes i söder

Om du går i grundskolan kan du besöka oss på olika endagsbesök eller kortare och längre praoperioder. Funderar du på karriärbyte eller på att studera som vuxen är du välkommen att bekanta dig med oss och vår verksamhet i form av till exempel utbildningsprövning.

Ta kontakt med någon av våra studiehandledare eller vägledare för att diskutera mer!

Inifrån Campus Allegro - Jakobstads enheten

Köpmansgatan 10, 68600 Jakobstad (Campus Allegro)

Enheten i Jakobstad 

Musik och konst i alla former är vardagen vid Köpmansgatan 10, Campus Allegro. Här studerar blivande musiker och bildartesaner och också studerande på integrationsutbildning och handledande utbildning. 

Campus Allegro ligger invid torget. Där finns utrymmen för utbildning, bibliotek, restaurang och café, konsertsal, inspelningsstudio, bank, affärer och kontor samt ett galleri för samtidskonst. Konsertsalen Schaumansalen är Allegros hjärta. Salen lämpar sig för alla former av musik och för kongresser. Här kan du se en presentationsfilm från Campus Allegro!

Mer information om vad som händer kring YA:s musikutbildningar vid Campus Allegro finns även på Musikhusets hemsidor. Under samma tak finns det förutom andra stadiets studerande även universitet- och yrkeshögskolestuderande.

Vi erbjuder även handledande utbildning för grundläggande yrkesutbildning, integrationsutbildning, karriärträning, metallutbildning, finska/svenska för asylsökande, en del olika kompetensområden inom närvårdarbranschen samt företagarutbildning och kompetensutveckling i arbetslivet.

 
Bild utifrån på ingången vid Enheten i Pedersöre

Öjesvägen 74, 68910 Bennäs

Enheten i Pedersöre 

Enheten i Pedersöre ligger på Sursikbacken, som är ett stort skolcentrum med högstadiet och gymnasiet nära. På området rör sig dagligen ca 600 ungdomar och vuxna.

Vid enheten i Pedersöre utbildar vi unga och vuxna inom hälsovård och välfärd och tjänstebranschen.

Olika projektarbeten utanför skolan är vanliga och skolan har ett nära samarbete med arbetslivet och vård- och omsorgsenheter i närregionen. Studerande samarbetar t.ex. med daghem, lågstadier och äldreboenden kring olika teman.

Bild på utomhus på huvudbyggnaden i bakgrunden och flaggor i förgrunden
Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa 
Besöksadress: Kungsgårdsvägen 30 A

Enheten i Vasa 

Vid YA:s enhet i Vasa kombineras nytt och gammalt där Campus Kungsgården reser sig på det anrika området i Gamla Vasa. Campus Kungsgården är en unik studiemiljö med 20 000 m² toppmoderna utrymmen som fylls med det senaste inom teknik och utbildning. 

Campus Kungsgården togs i bruk i sin helhet vårterminen 2014, men området har fungerat som skolområde i ungefär 200 år. Enheten är omgiven av åker och äng, men också av Vasa stads snabbast växande företags- och industrikluster.

Campus Kungsgården samlar både ungdoms- och vuxenutbildningar under samma tak. Vid enheten i Vasa har studerande möjlighet att ansöka om internatsplats. På internatet bor du som studerande hyresfritt och har tillgång till internetuppkoppling. Studerande inom naturbruk och miljö äter frukost och middag gratis.

I Campus Kungsgården finns också vår egen Restaurang Kungsgården, frisörsalong PointCut och skolans bilverkstad och ett brett utbud av företagstjänster. Här kan du också boka in dig i våra olika möteslokaler.

Trafikkarta över Campus Kungsgården

Bild på byggnaderna vid Närpes enheten
Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st

Enheten i Närpes 

Enheten i Närpes ligger i anslutning till skolcentrum i Mosedal, vilket bidrar till att samarbetet med Närpes gymnasium fungerar väldigt bra. Speciellt för enheten är vårt logistikcentrum, som är det största i sitt slag i Svenskfinland. Logistikbranschen utbildar lastbilschaufförer (C-körkort), kombinationsfordonsförare (CE-körkort), och busschaufförer (D-körkort). Utbildningen ger behörighet som yrkeschaufför i dessa kategorier. Utbildningen är direkt anknuten till arbetslivet och studerande har tillgång till det senaste inom fordonstekniken.

Vid enheten i Närpes har husbyggarstuderande byggt Finlands första certifierade lågenergihus. Vid enheten i Närpes studerar både ungdomar och vuxna inom ett tiotal olika branscher.

Vid enheten i Närpes kan du som studerande söka om internatsplats. Internatet i Närpes ligger granne till själva skolbyggnaden. Vi erbjuder 80 bäddplatser, varav 16 stycken i helt nya utrymmen. En av lägenheterna är handikappanpassad. På internatet har alla tillgång till internetuppkoppling och boendet är hyresfritt.

YA i Närpes erbjuder studerande (förutom närvårdarstuderande) att delta i fotbollslinjens/ishockeylinjens verksamhet med träningar under skoltid två gånger i veckan i en fullstor fotbollshall med konstgräs/ishall 300 m från skolan.

ENHETEN I PEDERSÖRE:

Öjesvägen 74, 68910 Bennäs

ENHETEN I JAKOBSTAD:

Köpmansgatan 10 68600 Jakobstad

ENHETEN I VASA:

Kungsgårdsvägen 30 A 65380 Vasa

ENHETEN I NÄRPES:

Ängskullsvägen 1, 64230 Närpes st.
Tfn. 06-324 2622

  • Tfn: 06-324 2000

Växeln är öppen må-to
kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00
(Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

  • Fax: 06-324 2210
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
UTBILDNING I VÄRLDSKLASS