Skip to main content
Aldrig för sent att studera

Aldrig för sent att studera

Efter 27 år som företagsledare inom reklambranschen, ville Ann-Mari Pihlajamäki byta bana och satsa på sin dröm – att bli egenföretagare. Hon började studerade på YA, och hann med både trädgårdsmästar- och floristexamen på bara två år. En bedrift ingen annan lyckats med tidigare och som gjorde att hon blev vald till ”Årets vuxenstuderande” vid YA 2017. Hon jobbar idag vid Passiflora både som florist och med trädgårdsplanering.

När tankarna går till studietiden på YA kommer hon speciellt ihåg tiden som Erasmus stipendiat i Wien. Hon fick då jobba i ett känt blomsterföretag och fick vara med och dekorera stora, kända utrymmen i staden. ”Det var helt otroliga projekt jag fick delta i! Bland annat dekorerade vi Nationalbiblioteket inför dess 650-års jubileumsfest,” berättar hon.

Studierna förberedde också Ann-Mari för livet som egenföretagare, hon utvecklade sin företagsplan redan under studietiden. ”Det gäller ju att kunna marknadsföra det kunnande man har för att klara sig i branschen,” säger hon.

”Jag kan verkligen rekommendera alla som funderar på att byta bana att göra det! Man lever bara en gång!”

ANN-MARI PIHLAJAMÄKI, 2020

Läs Nästa artikel