Skip to main content
Du behöver inte kunna allt på förhand

Du behöver inte kunna allt på förhand

Tindra, Aina och Lizette studerar alla andra året på logistik på YA i Närpes. De berättar att de valde studier på YA för att de var intresserade av mer praktiska studier och arbete. De visste alla att logistik var deras första alternativ när de sökte in till YA. Ingen av dem har hållit på särskilt mycket med fordon och skruvande tidigare, men de har följt med i lastbilshytten med familj och släktingar redan från det att de var små.

”Verkstadsdagarna har varit det bästa hittills när man fått skruva och jobba mer praktiskt. Vi har t.ex. tvättat fordon, lastat med truckar, skottat snö på skolgården, övat på att backa och fått skruva och jobba med egna projekt,” säger Tindra. ”Vi är tre flickor bland 22 pojkar, nog är vi lite uppdelade men vi umgås och pratar nog också mycket med varandra,” berättar Aina.

Alla tre ser framemot att börja övningsköra inför körkortet och att kunna välja valbara examensdelar enligt eget intresse. De funderar också på om de vill köra grusbil, timmerbil, eller kanske vindmöllor med specialtransporter i framtiden. Det finns också tankar kring att ta busskörkort.

”Vår hälsning till tjejer som funderar på att söka till logistik är; var inte rädd fast du känner och tror att du inte kan tillräckligt eller lika mycket som pojkar, du lär dig grunderna och allt under studierna. Du behöver inte kunna på förhand!” säger Tindra, Aina och Lizette.

Tindra, Aina och Lizette, 2023

Läs Nästa artikel