Skip to main content
Fantastisk personal, härliga studerande och god mat

Fantastisk personal, härliga studerande och god mat

Jag heter Amanda Nyby och är 17 år gammal och studerar till ytbehandlare på enheten i Vasa, jag tar även gymnasiestudier, alltså kombi. Före YA gick jag i Vörå högstadium.  

Jag valde YA eftersom det var enda stället där man kan studera ytbehandling. Dessutom verekade det vara en färgglad, social och trevlig plats. Det var det också, jag trivs jätte bra här. Vi har en absolut fantastisk personal och härliga vuxenstuderande, även maten är god. 

Roligaste på YA är humorn mellan olika lärare, men det roligaste jag har fått göra var då jag målade mina fälgar lila helt själv. Det mest utmanande var nog då jag deltog i Taitaja/Mästare tävlingarna, första gången var mer utmanande än andra gången eftersom allting var så nytt första gången. 

Efter YA skulle jag gärna studera vidare, men jag har inte möjligheten att göra det eftersom det inte finns någon billackerings inje på svenska någonstans i Finland. Alltså kommer jag bege mig rakt in i arbetslivet, förhoppningsvis som bilmålare, med ytbehandlingsexamen i ena handen och studentbetygen i andra!

AMANDA NYBY, 17 år

2021

Läs Nästa artikel