Skip to main content
Go for it, välj det du själv vill

Go for it, välj det du själv vill

Salah studerar tredje året till närvårdare, han berättar att det var hans pappa som också är närvårdare som uppmanande honom att söka till social- och hälsovårdsbranschen. ”Jag tänkte att det är en bra grundutbildning och jag tycker om att jobba med människor och har lätt för att komma överens med olika slags personer,” säger Salah.

”Först hade jag också kombistudier på gymnasiet, men när jag förstod att man kan studera vidare till t.ex. sjukskötare utan gymnasiet valde jag bort det. Jag har också mycket på fritiden med fotboll och jobb, så det var svårt att hinna med allt,” berättar Salah.

“Jag har börjat känna mig mer och mer bekväm i närvårdarrollen. Först kändes det lite ovant med att t.ex. tvätta gamla människor, men de är också otroligt tacksamma och roliga att prata med,” fortsätter han.

Salah säger att han har trivts bra med studierna till närvårdare på YA i Närpes. Första året var han ensam kille i gruppen men det upplevde han inte som något problem. ”Jag blir lätt en i gruppen och har lätt för att prata och umgås med alla. Mina UA-perioder har jag gjort både på dagis och på äldreboende och det har känts riktigt bra. Jag har fått ett fint bemötande och lärt känna många människor,” säger han.

”Min hälsning till killar som funderar på att studera till närvårdare: Go for it! Det handlar ju om dig och din framtid, bry dig inte om vad du tror andra tänker och tycker! Det kan vara lätt att välja samma som kompisarna, men välj det du själv vill, behöver och tycker om,” poängterar Salah.

Salah, 2023

Läs Nästa artikel