Skip to main content

  • Uppdaterad: 05.04.2022

Tips på fritidsaktiviteter och träning

Vasa:

Vasa kommun erbjuder många olika möjligheter för ungdomar. Via länken hitta du mera information om ungdomslokaler, motionsgrupper och annan verksamhet för ungdomar som bor i Vasa.

https://www.vaasa.fi/sv/bo-och-lev/fritid/fritid-for-unga/

Medborgarinstitutet-Alma har flera olika kurser och föreläsningar som man kan delta i för att lära sig något nytt eller träffa nya människor.

https://www.vaasa.fi/sv/bo-och-lev/fritid/medborgarinstitutet-alma/

Närpes:

I Närpes kommun finns det flera olika idrottsplaner, vandrings- och skidspår, samt en simhall. Där finns också en omfattande kulturverksamhet och många föreningar som man kan delta i. 

https://www.narpes.fi/sv/kultur-fritid-och-unga

På Vuxeninstitutet i Närpes finns det kurser för alla olika intressen: 

https://vuxeninstitutet.narpes.fi/

Pedersöre:

Inom Pedersöre kommun finns många olika sätt att motionera. Förutom skogsvandring, finns det också en inomhusfotbollsplan, en ishall, skatepark, och frisbeegolf bana. Vid Kulturhuset AX har man möjlighet att delta i olika kulturella evenemang och föreläsningar eller så kan man  besöka galleriet.

https://www.pedersore.fi/sv/kultur-and-fritid/

MI-kurser erbjuder många alternativ till att lära sig något nytt eller att umgås med andra som har liknande intressen som du.

https://www.pedersore.fi/sv/kultur-and-fritid/mi-kurser-and-bibliotek/

Jakobstad:

Via länken från Jakobstads kommun, hittar du information om de många olika idrottsplanerna, simhallen, ishallen, samt de fina vandringslederna i området. Jakobstad bjuder också på en hel del konserter, festivaler och andra evenemang året runt.

https://www.jakobstad.fi/kultur-och-fritid

Jakobstad har ett stort utbud av kurser, föreläsningar, och evenemang som man kan delta i genom Arbis.

https://arbis.jakobstad.fi/