Skip to main content

Brons till YA studerande i FM tävlingarna i yrkesskicklighet – Mästare 2021


juni 18, 2024

YA:s merkonomstuderande Armin Bilajac har vunnit brons i grenen ”visuellt försäljningsarbete” i Mästare 2021 tävlingen som hållits i Uleåborg 18-20.5.

Mästare tävlingarna är det största evenemanget i Finland inom yrkesutbildningar där unga yrkesproffs tävlar om FM-medaljer i yrkesskicklighet inom 51 olika yrken. Istället för ett stort evenemang så decentraliserades tävlingen i år till 13 olika orter. Största delen av grenarna arrangerades i Uleåborg och dess näromgivning.

YA:s merkonomstuderande Armin Bilajac och Jamina Berglund tävlade i grenen ”visuellt försäljningsarbete” tillsammans med tre andra finalister, och nyblivna studenten och närvårdaren Julia Karlstedt tävlade i närvårdargrenen tillsammans med sju andra finalister.

”Det har varit lärorikt, vi har lärt oss mycket under de här dagarna, och en bronsmedalj känns förstås riktigt bra,” säger Armin. Till tävlingsuppgifterna hörde bland annat att skapa en bordsexponering, en pop-up försäljningspunkt och att utveckla marknadsföringsmaterial för olika lokala företag. Enligt domarna var Armin noggrann, med en tydlig vision i utförandet av sina uppgifter.

”Medaljen var väntad, både Armin och Jamina är mycket duktiga på visuellt försäljningsarbete. De jobbar modernt och kreativt. Det har varit roligt att få träna dem inför Mästare tävlingarna,” säger deras coach och lärare i affärsverksamhet, Ida Söderback, som var med i Mästare sammanhang för första gången.  • Senast ändrad: 03 november 2021