Skip to main content

Fyra YA studerande tävlar i Mästare FM finalerna i Kuopio 20-23.5


juni 18, 2024

Nästa vecka bär det av till Kuopio där årets Taitaja/Mästare FM finaler i yrkesskicklighet hålls. YA har i år hela fyra finalister på plats som tävlar i grenarna: visuellt försäljningsarbete, målning och tapetsering samt närvårdare.

En av våra tävlande är merkonomstuderande Marta Piliptsevich. Hon ska tävla i visuellt försäljningsarbete och hon tycker det ska bli spännande och roligt att åka på Taitaja. Hon hoppas också att hon kommer att lära sig något nytt under tävlingsdagarna. 

Lovisa Dahl tävlar i målning och tapetsering och är taggad inför FM tävlingarna: ”Jag ser framemot att se hur långt allt jag lärt mig under de senaste åren räcker i tävlingen. Samt att bli en erfarenhet rikare och att utmana mig själv både i kunskap men också att prestera under press,” säger hon.

Taitaja/Mästare finalisten Emma Willför kommer också att tävla i målning och tapetsering. Hon berättar: "Såklart är det lite stressigt då man inte vet på vilken nivå dom andra tävlandena är på och hur man kommer att prestera då det är mycket annat folk som kollar på. Men jag ser det mest som att få mer erfarenhet och som en rolig grej."

Maja Fältros är YA:s fjärde representant i Taitaja/Mästare finalerna i Kuopio i nästa vecka. Maja tävlar i närvårdargrenen och hon ser fram emot att äntligen få tävla efter all träning hon haft i vår, även om det också känns nervöst såklart.

Lycka till tjejer! Vi håller tummarna!

Mästare tävlingarna är det största evenemanget inom yrkesutbildningen i Finland, där unga som fyllt högst 22 år under tävlingsåret tävlar om FM medaljer i yrkesskicklighet. Finalerna ordnas i år i Kuopio där ungefär 500 finalister från olika yrkesområden gör upp om medaljerna i sina grenar.

Mer information på evenemangets webbsida: https://taitaja2024.fi/sv/  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Senast ändrad: 06 juni 2024