Skip to main content

Guld och brons till YA-studerande i FM i yrkesskicklighet, Mästare 2024 tävlingen


juni 18, 2024

YA:s Maja Fältros och Lovisa Dahl har vunnit varsin medalj i FM i yrkesskicklighet, Mästare/Taitaja 2024 tävlingen som hölls i Kuopio 20-23.5. Maja vann guld i närvårdargrenen och Lovisa vann brons i grenen målning och tapetsering.

Mästare tävlingarna är det största evenemanget i Finland inom yrkesutbildningar där unga yrkesproffs tävlar om FM-medaljer i yrkesskicklighet inom ett 50-tal olika yrken. I år kämpade cirka 400 ungdomar som studerar inom yrkesutbildningen om FM-medaljerna.

Från YA deltog fyra studerande i Mästare finalerna. YA:s merkonomstuderande Marta Piliptsevich tävlade i grenen ”visuellt försäljningsarbete”, de nyblivna målarna Emma Willför och Lovisa Dahl tävlade i målning och tapetsering och i närvårdargrenen tävlade nybakade närvårdaren Maja Fältros. Alla jobbade hårt och visade upp fina resultat under de intensiva 2,5 dagarna som tävlingarna pågick. Totalt tävlade åtta finalister i varje gren om en plats på prispallen.

Resultat:

  • Maja Fältros, guld i grenen närvårdare
  • Lovisa Dahl, brons i grenen målning och tapetsering
  • Emma Willför, fjärde i grenen målning och tapetsering
  • Marta Piliptsevich, femte i grenen visuellt försäljningsarbete.

Stort grattis till alla finalisterna till fina prestationer!

Mer information om evenemanget på webbsidan: https://taitaja2024.fi/sv/  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Senast ändrad: 06 juni 2024