Skip to main content

Närvårdare Linn Ahlskog vann guld i EuroSkills tävlingarna


juni 18, 2024

Linn Ahlskog som studerat till närvårdare på Yrkesakademin i Österbotten tävlade i finska landslaget i EuroSkills tävlingarna, dvs EM i yrkesskicklighet den 5-9.9 i Gdansk, Polen. Med sina tidigare erfarenheter från hösten 2022 då hon tävlade i WorldSkills tävlingarna i ryggen, kunde hon den här gången kamma hem ett guld och får nu titulera sig Europamästare!

Totalt deltog 25 tävlande från Finland i mästerskapen i år. De tävlade i 21 av EuroSkills 43 olika grenar. Nära 600 ungdomar och unga vuxna (högst 25 år) tävlade sammanlagt, och man räknar med att ca. 100 000 besökare följde med tävlingarna på plats.

Linn är en tävlingsinriktad person och hoppades redan före tävlingarna på en medalj. ”Men mitt största mål är nog ändå att känna att jag gjort framsteg från förra gången,” sa hon före tävlingen. Nu ett par dagar efter tävlingarna svarar hon på den klassiska frågan om hur det känns: ”Det känns bra! Det har nog börjat sjunka in nu, det känns bra att allt hårt arbete gav resultat till sist. Jag har alltid föreställt mig hur det skulle kännas att få guldet, och det blev precis som jag hade önskat och tänkt mig.”  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Senast ändrad: 11 september 2023