Skip to main content

Närvårdarstuderande Emma och Jennica tävlar i Mästare/Taitaja-tävlingarnas final 8-11.5


juni 18, 2024

Nästa vecka bär det av till Esbo där årets Taitaja/Mästare FM finaler i yrkesskicklighet hålls. YA har två finalister på plats som tävlar i närvårdargrenen.

En av våra tävlande är Emma Haglund: ”Det jag ser mest framemot under tävlingsveckan är att få tävla, visa mitt kunnande och ta mig an uppgifterna som vi får på bästa sätt så får vi se hur det går. Ser också riktigt mycket framemot att få uppleva hela denhär händelsen och att träffa andra tävlande,” berättar hon.

Närvårdarstuderande Jennica Gäddnäs är YA:s andra finalist i Taitaja/Mästare tävlingarna: ”Jag ser mest fram emot att det är en så stor utmaning och att det ger en chans att se vilken utveckling man har gjort sedan semifinalen,” säger hon.

Lycka till Emma och Jennica! Vi håller tummarna!

Mästare tävlingarna är det största evenemanget inom yrkesutbildningen i Finland, där unga som fyllt högst 22 år under tävlingsåret tävlar om FM medaljer i yrkesskicklighet. Finalerna ordnas i år i Esbo där ungefär 500 finalister från olika yrkesområden gör upp om medaljerna i sina grenar.

Mer information på evenemangets webbsida.  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Senast ändrad: 04 Maj 2023