Skip to main content

Välkommen på Öppet Hus på YA, Campus Kungsgården, Vasa 3.2 kl 10-14!


juni 18, 2024

Varmt välkommen på öppet hus till enheten i Vasa, 3.2. kl. 10-14! Förutom att ni kan få svar på alla era frågor om våra utbildningar, om hur det är att studera hos oss, hur man söker till oss (om gemensam och kontinuerlig ansökan), om UA, kombistudier och läroavtalsmöjligheter etc., så har vi mycket annat på gång på Campus Kungsgården också:

I matsalen serveras lunch kl. 10.45-13.00. 
Meny: Husets schnitzel med klyftpotatis och kryddsmör, salladsbord, kaffe/saft + liten dessert.
Priser: Vuxna 11,00 €, barn under 8 år 5,50 €

Även cafét är öppet kl. 10.00 – 14.00.

I aulan på första våningen i Campus Kungsgården ordnar Restaurang Kungsgården och våra kockstuderande marknad och säljer bröd, salta och söta bakverk, vårrullar mm. I restaurangen kan du testa din fingerfärdighet och dina kunskaper om mat.

Utövare av medietjänster håller till i aulan på första våningen och presenterar utbildningen inom mediebranschen, som omfattasav publikationsproduktion så som fotografering, video och reklammaterial, programmering inom spel och skapande av webbplatser, samt 3D-modellering och animation.  Kom också och prova på våra studerandes egna utvecklade spel!

Även trädgårdsmästarutbilningen och landsbygdsföretagarutbildningen informerar i aulan.

I frisörsalong PointCut gör frisörstuderande lätta stylingar och hårbottenmassage gratis.

Våra blivande bilmekaniker tvättar din bil och kollar bilens lampor och vätskor utanför bilverkstaden.

metall- och elverkstäderna pågår aktiviteter hela dagen.

Våra artesan-studerande ordnar pysselhörna i klassrummet intill målarhallen. Och i målarhallen och bygghallen är våra studerande på plats och jobbar med olika arbeten.

Våra närvårdare finns på plats i vårdklassen i andra våningen. Här kan du mäta ditt blodtryck och blodsocker och är du riktigt modig får du testa hinderbana med rullstol! Du kan också delta i frågesport och olika övningar gällande anatomi och ergonomi.

Om du är intresserad av IT studier – kom och testa din kunskap inom programmering och IT teknik. Våra studerande och lärare är på plats i sitt klassrum på andra våningen för att svara på frågor om utbildningarna inom IT. 

På lant- och skogsbruksområdet kan du prova på att köra skogsmaskinsimulator, eller testa att lasta och lossa virke med skotare ute på plan. Våra studerande förevisar gärna dikostallet där våra charmiga kor håller till, och du kan också pröva på att köra traktor och/eller grävmaskin. På området bjuder våra studerande dessutom på både grillad korv och stekta plättar!

Våra lärare i logistik befinner sig på området med YAs buss och lastbil, de berättar gärna mera om utbildningarna!

Passa också på att besöka vårt internat som är öppet mellan 10 och 14.

VI SES!  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Senast ändrad: 18 januari 2024