Skip to main content

Välkommen på Öppet Hus till YA, Campus Kungsgården 4.2, kl 10-14


juni 18, 2024

ÖPPET HUS PÅ YA, CAMPUS KUNGSGÅRDEN 4.2, KL. 10-14
- VÄLKOMMEN ATT BEKANTA DIG MED VÅR VERKSAMHET OCH VÅRA UTRYMMEN!

Varmt välkommen på öppet hus till enheten i Vasa, 4.2. kl. 10-14! Förutom att ni kan få svar på alla era frågor om våra utbildningar, om hur det är att studera hos oss, hur man söker till oss (om gemensam och kontinuerlig ansökan), om kombistudier och läroavtalsmöjligheter etc., så har vi mycket annat på gång på Campus Kungsgården också:

Restaurang Kungsgården serverar en fräsch brunch kl. 10-13.30
Priser: Vuxna 19,00 €, barn 6-12 år 12,00 €, barn under 6 år 1,50 €/år.
Länk till menyn här.
Bordsbokning: Jessica Berg 050 3029074 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I matsalen serveras lunch kl. 10.45-13.00. 
Meny: Husets kyckling , klyftpotatis, salladsbord, kaffe/saft + lyxig chokladbrownie.
Priser: Vuxna 10,00 €, barn under 8 år 5,00 €

Cafét är öppet kl. 10.00 – 14.00.

I aulan i Campus Kungsgården får du hjälp med och svar på frågor som berör våra utbildningar, antagning och ansökan, kombistudier, läroavtalsmöjligheter och annat som du funderar på.

Våra studerande inom medietjänster håller till i aulan på 1a våningen och presenterar robotteknik och -programmering, 3D-utskrift, virtual reality (VR), augmented reality (AR) etc. Där finns också en spelstation med flera datorer där du kan tävla i rallykörning, ett spel utvecklat av en av våra studerande. Snabbast tid vinner!

I frisörsalong PointCut gör frisörstuderande lätta stylingar gratis.

I bilverkstaden tar våra studerande emot din bil till tvätt eller koll av däcktryck, lampor, olja, torkarblad etc.

Våra artesan-studerande ordnar ”inredningsakuten” i klassrummet intill målarhallen. Ta t.ex. med bilder på ditt ”problemområde” i hemmet och få tips och trix gällande inredning. Eller kom för att höra om kommande inredningstrender.

Även i metall-, och elverkstäderna pågår aktiviteter hela dagen.

Våra närvårdare finns på plats i vårdklassen i andra våningen. Här kan du mäta ditt blodtryck och blodsocker, du får delta i första hjälpen övningar och är du riktigt modig får du testa hinderbana med rullstol! Du kan också delta i frågesport och olika övningar gällande anatomi och ergonomi.

Om du är intresserad av IT studier – kom med i programmerings- och skruvarutmaningarna i Creative utrymmet på andra våningen. Våra studerande och lärare är också på plats för att svara på frågor om utbildningarna inom IT. 

På lant- och skogsbruksområdet kan du prova på att köra skogsmaskinsimulator, eller varför inte hälsa på våra söta kor i dikostallet? Våra studerande bjuder på grillad korv och du får bekanta dig med våra maskiner/traktorer/grävmaskiner och olika aktiviteter i maskinhallen.

Våra lärare i logistik befinner sig på området med YAs buss och lastbil, de berättar gärna mera om utbildningarna!

Passa också på att besöka vårt internat

VI SES!  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Senast ändrad: 31 januari 2023