Accessibility Tools

Utbildningsort


Merkonom, inom bibliotekstjänster

Grundexamen i affärsverksamhet OPH-5162-2021

Är det din dröm att jobba på ett bibliotek? Med en grundexamen i affärsverksamhet med inriktning på bibliotekstjänster kan drömmen bli sann! En merkonomexamen ger dig dessutom breda kunskaper i IT och gedigna kunskaper inom kundservice och försäljning.

Studierna genomförs som flerformstudier under ca två års tid. Parallellt med dina studier är du på utbildningsavtal eller läroavtal på ett bibliotek. Första året studerar du de obligatoriska examensdelarna Kundservice, Resultatinriktad verksamhet och Arbete i en arbetsgemenskap (totalt 55 kp).  

Under det andra året studerar du examensdelarna Arbete inom bibliotekstjänster, 30 kp och Informations- och vägledningstjänster i bibliotek, 30 kp. Utöver detta kompletterar du dina kunskaper med t.ex. examensdelarna Försäljning, Marknadsföringskommunikation och innehållsproduktion, Projektarbete eller Evenemangsproduktion. Du läser även kurser i t.ex. hållbar utveckling och arbetslivets spelregler. 

Under dina studier har du kontinuerlig tillgång till personlig handledning och Office 365. Studierna genomförs delvis i digitalt format via Teams och delvis som handledda självstudier. Du behöver ha tillgång till en dator under hela utbildningstiden. Låter detta intressant och som något för dig? 

Vi startar med att tillsammans med dig identifiera ditt kunnande och dina tidigare erfarenheter och jämför det med det kunnande som examen kräver. Ifall du har kunnande som krävs erkänns det eller så påvisar du det i ett yrkesprov. Det du ännu behöver lära dig inhämtar du i olika lärmiljöer. Vi gör gemensamt upp en personlig utvecklingsplan för ditt kunnande där dina valda examensdelar också framgår. Du får handledning och stöd både i studierna och inför yrkesprov.

Läs mer

Ansökan


Visa urvalskriterier

Avgångsbetyg från den grundläggande utbildningen (eller motsvarande kunskaper).

Ifall du har annat modersmål än svenska kallas du till ett språkprov.

Språknivå: Läsförståelse: A2.2 |  Skriftlig färd.: A2.2 | Hörförståelse: A2.2 | Muntlig färd.: A2.2

Kostnader
27,50 € / termin

Kontakter

  • Cecilia Yrttiaho, tfn 050 408 8347, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterad utbildning


Kontaktuppgifter

Infopunkt: Tfn: 06-324 2000 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Växeln är öppen må-to kl. 8.00-15.45, fre kl. 8.00-15.00 (Växeln är lunchstängd kl. 11-12)

© Yrkesakademin i Österbotten. All rights reserved.